Читај ми!

Најслађи дан у години - Светски дан чоколаде

Када је у извештају UNCTAD-а (Конференције Уједињених нација за трговину и развој ), пред крај прошле године, прогнозиран раст потрошачких цена од 1,5 одсто, услед поскупљења контејнерског транспорта, није се могло претпоставити да ће се догодити рат у Украјини и какве ће последице произвести. Цене горива незадрживо расту, а транспортни путеви су све изазовнији. Као продужени ефекат пандемије и ова делатност суочава се са недостатком радника. Каква је перспектива и који је најефикаснији начин да се ова ситуација преброди- тема је о којој ћемо разговарати са Небојшом Ђекићем, директором продаје и развоја у компанији Cargo-партнер.

Млади из 46 европских земаља траже од политичара да обнове демократију и да их подрже да у већој мери учествују у раду демократских институција. То је садржано у апелу објављеном на скупу "ДЕМОКРАТИЈА ОВДЕ, ДЕМОКРАТИЈА САД" одржаном у Савету Европе. Чућемо како су наши представници доживели Недељу акције младих.

Седми јул обележава се као Светски дан чоколаде. Ова посластица добијена од мешавине какаоа и шећера омиљена је међу свим генерацијама, а током векова постала је универзални гест блискости, пријатељства и љубави. Причу о том слаткишу прићаће нам оснивач Музеја чоколаде Ненад Радуловић.

Уредник и водитељ Оливера Стајић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво