Читај ми!

Блокада Калињинграда и будућност рата у Украјини

Северодоњецк је пао прошле недеље. Украјинске снаге нису имале снаге да задрже стратешки важан град. Читава област је сада под руском контролом и омогућава даље напредовање у источној Украјини.

Следи ратно лето, у коме се може очекивати све, осим скорог мира. Вести говоре да се на југу, у Молдавији дешава убрзана 'девалвација државности'. Шири се мржња према Русији, на удару су руски језик, руски медији и опозициони лидери.

Литванија је на северу увела ограничења за железнички и друмски транспорт роба ка руској енклави Калињинград на Балтичком мору. Овај чин координиран са ЕУ ризикује отварање новог жаришта..

Како ће се сви ови политички потези одразити на руско украјински рат, какво је стање на самом ратишту и каква је перспектива сукоба после 124 дана рата? У средишту пажње на ова питања одговара бригадни генерал у пензији и некадашњи начелник Управе за логистику Војске Србије Жељко Нинковић.

 

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво