Хоће ли бити угља ове зиме и за кога?

На прагу смо лета а једна од најважнијих тема у јавности је како ћемо се грејати наредне зиме. Уз стални пораст цена свих врста огрева, грађане је забрнула и вест да на стовариштима ове године неће бити домаћег угља за слободну продају. Влада је ЕПС-у дозволила увоз четири милиона тона угља за рад термоелектрана. Стручњаци објашњавају да залиха домаћег угља има довољно али и да се није благовремено улагало у копове. Хоће ли бити угља ове године и за кога? Одговоре тражи Јелена Перендија Михајловић.

Страрегија за родну равноправност за период 2021-2030. године први је документ који је незапослене жене старије од 45 година препознао као теже запошјиву категорију грађана. На Економском факултету у Београду одржава се округли сто "Могућности за активацију незапослених жена 45+" на којем учествују представници државних органа, невладиних организација и академске заједнице. О томе какве могућност отвара Стратегија, ко су и колико је незапослених жена старијих од 45 година и коме да се обрате за помоћ при самозапошљавању за Магазин на првом говори Љиљана Петровић из Удружења Ларис Чачак, дела "Мреже за подршку женама 45+".

Најављујемо и IX Форум социјалних иновација и одрживих решења за друштвене изазове. Како је најављено, биће представљени најновији трендови у међусекторским партнерствима и другим механизмима подршке социјалним предузећима у Србији и региону. Овогодишњи Форум акценат ставља на Европски акциони план за социјалну економију ,,Европски Green Deal и недавно усвојени Закон о социјалном предузетништву. Уочи скупа нас гост је Невен Мариновић, директор Смарт колектива.

Уредник Јелена Видић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво