Читај ми!

Отворен конкурс 50:40:10 за сточаре

Министарство пољопривреде расписало је јавни позив за бесповратна средства за сточаре у оквиру Пројекта за конкурентну пољопривреду , познатијег под називом 50: 40 :10. Произвођачи млека и меса, пчелари, као и власници рибњака пријаве за конкурс за инвестиције у унапређење конкурентности могу да подносе од 24-ог јануара, до 23-ћег фебруара. О документацији и условима конкурса разговарали смо са Младеном Павловићем из Пољопривредно стручне службе Београд.

Сточари Јабланичког, Пчињског и Топличког округа формирали су удружење , са циљем да убрзају решавање кризе у млечном говедарству, изазване ниском ценом млека и великим поскупљењем сточне хране.

Без обзира на ниске температуре и недостатак снега,  озими усеви у Мачви тренутно су у одличном стању.

У Србији је прошле године, према подацима Републичког завода за статистику, за наводњавање потрошено око 90 милиона кубних метара воде, што је за трећину више него 2020-те. Истовремено, наводњаване површине су смањене за пола процента, тако да је сада под заливним системима нешто више од 52 хиљаде хектара, односно тек 1 и по одсто обрадивог земљишта. Стручњаци кажу да има простора да се површине под заливним системима повећају и тиме подигну приноси и квалитет пољопривредних производа.

У емисији "Недељом за село" чућете и зашто је околина Пријепоља идеална за развој сеоског туризма. О томе нам је причала Рада Дивац из Удружења "Ведрина Полимља".

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

Први програм Радио Београда, недеља, 8,05

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво