Читај ми!

Да ли пандемија заиста мења смер "одлива мозгова"?

Млади све више пристижу у Србију из дијаспоре: који су разлози за то? Колико је пандемија преокренула „одлив мозгова" у супротном смеру? Према статистичким подацима, од почетка короне, проценат младих који желе да емигрирају из земље пао је за високих 10 одсто. Да ли је реч о трајном или привременом повратку, у "Магазину на Првом" разговараћемо са гостом, Александром Јаковљевићем из Програма циркуларне миграције „Тачке повратка“, који је Влада Србије, у сарадњи са Програмом Уједињених нација за развој (УНДП), покренула у децембру 2019. 

Наша гошћа је и глумица, првакиња Драме Народног позоришта у Београду, Љиљана Благојевић са којом ћемо се у разговору осврнути на за њу изузетно успешну прошлу годину, обележену наградом "Павле Вуисић" и упечатљивим улогама у домаћим серијама те најавити премијеру комада "Године врана" по роману Синише Ковачевића, на сцени њеног матичног театра.

У другом сату "Магазина" бићемо у прилици да још једном чујемо емисијиу "Свет и ми у 2021" коју је припремио колега Никола Денчић.

Са вама - Елизабета Арсеновић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво