90 хиљада потрошача у Србији без струје

Више хиљада потрошача са територије 9 општина Златиборског округа и даље нема струју, после јучерашњих јаких снежних падавина. Екипама на терену посао отежавају снежни наноси. У планинским селима у општинама Бајина Башта, Прибој, Пожега, Ариље и Нова Варош до краја дана очекује се нормализација у снабдевању. Проблеми са струјом и у моравичком и лозничком крају и у Љубовији. Проглашена је ванредна ситуација у општинама Нова Варош, Ивањица и Лучани.

Тренутно више од 90 хиљада потрошача у Србији нема електричну енергију, рекао је за РТС начелник Управе за управљање ризиком Сектора за ванредне ситуације Живко Бабовић. На територији целе земље регистровани су кварови на дистрибутивној мрежи. Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић очекује да ће сви кварови бити решени за дан - два. Она је рекла да су и даље највећи проблеми на територији Шапца, Лознице, Ужица, Чачка и Краљева. Истакла је да је 2 хиљаде 200 трафо станица на дистрибутивној мрежи ван напона.

Због снежне мећаве на планини Маљен је завејано и заглављено 17 људи, међу којима двоје деце. До њих се пробија екипа Горске службе спасавања, која им носи намирнице.

Због пуцања уличне водоводне цеви у Костолачкој улици на Вождовцу у Београду, кроз коловоз је пропао доставни камион. Возач камиона, који је превозио намирнице, није повређен. Екипе "Београдског водовода и канализације" ће и поред отежаних услова, квар санирати у најкраћем року, наводе из тог предузећа.

У Србији се смањује број нових случајева вируса корона. Лекари апелују на одговорност како би се тај тренд наставио. У свим школама и ове седмице је редовна настава.

Кинески председник Си Ђинпинг планира да у среду одржи видео састанак са председником Русије Владимиром Путином. Разнатраће се кинеско-руски односи и овогодишња сарадња као и планови за развој билатералних односа следеће године, најавило је Министарство спољних послова Кине. Очекује се да ће састанак додатно ојачати међусобно поверење на високом нивоу.

Рукометашице Србије играће против Словеније у последњем мечу друге фазе Светског првенства у Шпанији. Утакмица почиње у 18 часова. Пренос је на Другом програму РТС-а. Србија је остала без шансе да се пласира у четвртфинале.

У 20-ом колу фудбалске суперлиге Србије, у Београду ће играти Црвена звезда и Радник. Утакмица на стадиону Рајко Митић почиње у 18 часова. Меч између Металца и Партизана играће се у среду од 15 часова у Горњем Милановцу. Тај дуел је био планиран за данас, али је због снега одложен. За сутра су одложени мечеви Нови Пазар -Вождовац, и Војводина - Спартак а у среду ће се састати Младост и Напредак.

Уредник и водитељ:  Мирослав Војводић

Уредници вести: Тина Амић и Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво