Читај ми!

Три медаље за Емилију

Каратисти Црвене звезде Емилија Антанасијевић и Аљоша Петровић окитили су се медаљама на управо завршеном Европском првенству у Катовицама у Пољској. Они су уједно били једини представници Србије на шампионату у традиционалном каратеу у свим стиловима. Емилија је у изузетно јакој јуниорској конкуренцији освојила прво место и златну медаљу у катама. Наша каратисткиња је и у борбама била сјајна и освојила је друго место и сребрно одличје. И Аљоша би, верују сви, освојио још које одличје, да није био повређен. Са Емилијом, освајачем чак три медаље на шампионату Старог континента, коме је посветила чак 14 година свог младог живота, разговарамо у данашњем Спортском журналу.

Бугарски тенисер Григор Димитров и Британац Камерон Нори победили су у четвртфиналним мечевима и пласирали се у полуфинале мастреса у Индијан Веслу. У преостала два четвртфинала за полуфинале ће се надметати Американац Тејлор Фриц и Немац Алесандар Зверев и Грузијац Николоз Басилашвили и Грк Стефанос Циципас. Ана Ивановић, незаборавна српска тенисерка налази се међу шесторо кандидата за пријем у тениску Кућу славних у Њупорту. Поред ње, именовани су још и Флавија Пенета, Карлос Моја, Кара Блек, Хуан Карлос Фереро и Лиса Рејмонд . Бразил је у дербију савладао Уругвај 4:1, док је Аргентина надиграла Перу 1:0. Из домаћег фудбала- у току је утакмица Новог Пазара и суботичког Спартака, док се од 17 часова састају Вождовац и крушевачки Напредак. Партизан у недељу дочекује екипу Радника из Сурдулице, док Црвена звезда сутра гостује екипи Колубаре из Лазаревца.

Кошаркаши Партизана вечерас од 19 сати играју против Цибоне у Загребу, у 4. колу АБА лиге. Обе екипе регионални класик дочекују са по три победе у досадашњем делу такмичења. После победе над Жалгирисом, кошаркаши Црвене звезде од 19 сати играју против ЦСКА у Москви у четвртом колу Евролиге. Тренер Дејан Радоњић уверен је да ће његови изабраници наћи начин да одговоре квалитетном ривалу.

Кошаркаш Дејан Давидовац сматра да је ЦСКА и ове сезоне један од фаворита за титулу првака Европе и да ће његов тим имати тежак задатак у Москви. "ЦСКА је у овом тренутку можда и најбоља екипа у Европи. Тешка утакмица, али даћемо све од себе да покушамо да их победимо. Идемо у Москву расположени и очекујем добру утакмицу", рекао је Давидовац.   

Данас се играју прве утакмице новог кола првенства Србије у одбојци, код мушкараца- у Краљеву од 19 часова играју Рибница и Ниш,код дама од 18 часова и 30 минута састају се две непоражене екипе после два кола, Црвена звезда дочекује ТЕНТ. Чућемо очекивања тренера црвено-белих Александра Владисављева, али и разговарати са Александром Глигорић, искусном играчицом Уба, екипе која је убедљиво тријумфовала у двомечу са Јединством из Брчког, у утакмицама квалификација за Лигу шампиона. На путу за групно такмичење стоји им још Олимпијакос, који је био бољи од ривалки из Белорусије. Са Гркињама Убљанке играју за две седмице, а већ сутра дочекују одличну, младу и полетну поставу јединства из Старе Пазове.

Крос серија РТС-а наставља се овог викенда у Зајечару, одакле нам се јавља Стеван Ковачевић. И друге вести и актуелности из домажег и међународног спорта можете чути у овом `Спортском журналу` Радио Београда 1. Слушајте данас на нашем програму оно о чему ћете сутра читати у новинама. У реализацији емисије учествују Миша Миланов, Весна Гемовић и Слободан Игрутиновић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво