Читај ми!

Овде Радио Београд

Одлуком Министарства пошта и телеграфа Србије, првог октобра 1924. године, дакле на данашњи дан, Радио-телеграфској станици Београд-Раковица одобрено да почне са емитовањем програма. Овај датум Радио Београд и Радио-телевизија Србије обележавају као свој Дан. Први редовни радио програм на Балкану преношен је сваког уторка, четвртка и суботе од 18.45 до 19.45 . Били су то концерти, вести, сервисне информације, рекламе, водостање, берзански извештаји. Данас ће, поводом нашег 97-ог рођендана, о месту радија у медијском свету, програмским новинама и плановима наше куће, говорити директор Радио Београда, Милан Недић.

Посланици држава чланица Савета Европе, међу којима је и Србија, усвојили су на пленарном заседању у Стразбуру резолуцију којом се тражи да екоцид, уништавање човекове околине, постане кривично дело и да право на здраву човекову околину буде загарантовано као једно од основних људских права. О томе је наша новинарка Наташа Јокић разговарала са известиоцем Парламентарне скупштине Савета Европе Симоном Муткеном.

Обележавање Међународног дана старих повод је за причу о појави која је све видљивија. Наиме, стручњаци у многим земљама упозоравају да се дискриминација на основу животног доба, такозвани ејџизам, с временом, а нарочито доба пандемије, све више појачава. Какве су наше предрасуде према старијима? Колико смо уопште свесни глобалне дискриминације људи у позном добу живота? Овакви ставови друштва утичу на физичку и менталну добробит старијих особа, уманујући оно што знају и умеју, оно што јесу, и искуство којим могу допринети друштву. О томе, за наш програм говори, Татјана Миливојевић, филозоф и психотерапеут, професорка Високе школе струковних студија.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво