Читај ми!

У Бриселу још један покушај деескалације односа Београда и Приштине

Десет дана по подизању тензија на северу Косова и Метохије, главни преговарачи Београда и Приштине се састају у Бриселу, на позив изасланика ЕУ Мирослава Лајчака. Очекује се да се разговорима у Бриселу прикључи и новоименовани изасланик САД за Западни Балкан Габријел Ескобар. Чућете са којим порукама европски и амерички посредници дочекују преговараче и да ли се назире пут ка "деескалацији".

Председница Европске комисије Урсула Фон дер Лајен долази у Србију у оквиру тродневне посете Западном Балкану и припрема за Самит ЕУ-Западни Балкан, који се одржава идуће седмице у Словенији. У обраћању Европском парламенту најавила је да ће њена посета послати  "снажну поруку подршке процецу евроинтеграције региона". Када ће се поруке подршке преточити у истинско убрзање процеса проширења Уније, питамо Сузану Грубјешић из Центра за спољну политику и бившег шефа македонске дипломатије Денка Малеског.

Дом здравља у Крагујевцу први у Србији објавио је резултате истраживања о нивоу заштите од делта соја коју пружају различите вакцине. И вакцинисани се разбољевају, али три пута мање од невакцинисаних а као најуспешнија и даље се показује Фајзерова вакцина, неки су од закључака истраживања које ће нам представити професор Дејан Баскић са крагујевачког Медицинског факултета.

Са вама - Јелена Видић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво