Слободан Бештић – у трагању за глумачким сценским изразом

Првак Драме Народног позоришта и апсолутни победник 46. Фестивала монодраме и пантомиме у Земуну гост је емисије „Иза кулиса“.

Оба  фестивалска признања - Златна колајна „Маја Димитријевић" за монодраму, коју додељује стручни жири и Награда публике Златна колајна „Синиша Дашић"- припала су Слободану Бештићу за представу  „Ноћни писац", ауторски пројекат Јана Фабра, светски признатог, мултимедијалног белгијског уметника и Народног позоришта. У образложењу жирија између осталог се наводи: „Слободан Бештић , глумац трагалац, храбро, бескомпромисно истражује глумачки сценски израз, откривајући најинтимније просторе савременог уметника какав је Јан Фабр. Креће се кроз бескрај глумачког израза који је за њега изнова и изнова начин да живи живот на сцени аутентично и играчки и интелектуално моћно, ван сваког клишеа."

У емисији „Иза кулиса"  Слободан Бештић говориће пред каквим изазовима се налази глумац и савремено позориште, о искуству рада у Европи, о односу редитеља, глумца и публике,  о својим почецима у ЈДП-у и улогама у Народном позоришту,  о сталном учењу,  истраживању и усавршавању глумачког израза на којем ради још од завршетка студија глуме на Факултету драмских уметности.

Музички уредник: Наташа Манчић

Уредник и водитељ: Тамара Крстић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво