Читај ми!

Њиве и воћњаци на удару временских непогода

У општинама Ариље и Ивањица град је уништио воће и усеве у више од 10 села. Правовременим дејством са противградних станица слична ситуација избегнута је на око милион хектара обрадивих површина у већем делу Србије где је уместо леда падала јака киша.

На песковитим земљиштима у Браничевском округу ближи се жетва јечма. Стручњаци за ратарство уздржани су у прогнозама у вези са приносима озимих ратарских култура зато што би екстремно високе температуре у завршној фази вегетације могле брзо да покваре рачуницу пољопривредника који су се определили за ту производњу.

Закон о уређењу тржишта пољопривредних производа који је Влада Србије послала у скупштинску процедуру треба да заштити примарну производњу од екстремних осцилација откупних цена. Домаћи одгајивачи свиња који у том контексту тренутно имају највише проблема задовољни су предложеним решењима. Воћари са друге стране кажу да је сада све на администрацији која Закон после усвајања треба да спроводи на терену.

Уз остале теме из области пољопривреде у емисији Вас чека и традиционална народна музика из свих делова Србије.

Уредник и водитељ: Иван Јовановић

Радио Београд 1, недеља 8.05

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво