Читај ми!

Производња Спутњика в на Торлаку потврда добре сарадње Србије и Русије

У Институту "Торлак" у петак је свечано започела производња вакцине "спутњик В". Покретање производње преко видео-линка пратили су председници Србије и Русије Александар Вучић и Владимир Путин.

У првој фази биће произведено четири милиона вакцина. Коме ће оне бити намењене, када ће стићи до пунктова за вакцинацију, шта показују истраживања о ефикасности руске вакцине, питања су за министра Ненада Поповића који је последњих месеци био ангажован на реализацији идеје да се вакцина Спутњик В осим у Русији, производи и у Србији. Министар Поповић претходних дана боравио је у Санкт Петербургу на Међународном економском форуму. После низа сусрета са руским званичницима И привредницима, министар Поповић за Магазин на првом говориће и о сарадњи Србије и Русије на пољу економије и привреде.

Политичка сцена Србије последњих дана врло је динамична. С једне стране долази до укрупњавања политичких партија, с друге, опозиционе, и даље влада дилема да ли на предстојеће изборе ићи заједно или у више колона. Докле се стигло у дијалогу власти и опозиције, колики су домети опозиционих странака, које теме опредељују грађане на изборима, зашто је СНС који је већ дуго времена доминантна странка на политичкој сцени Србије одлучио да под своје окриље прими СПАС Александра Шапића питамо Владимира Пејића, директора агенције Фактор плус.

Југословенска кинотека данас обележава свој дан. Тим поводом вечерас ће свечано бити отворен 23. Фестивал нитратног филма и уручени Златни печати, највише признање Југословенске кинотеке. Овогодошњи добитници су Радослав Рале Зеленовић, редитељ Слободан Шијан и чувени директор фотографије Милорад Јакшић Фанђо. За Магазин на првом говори Рале Зеленовић који је Златни печат добио за допринос развоју Југословенске кинотеке као њен дугогодишњи директор, културни посленик и филмски радник.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво