Читај ми!

Конкурентност домаће пољопривредне производње

На први јавни позив за доделу подстицаја за нове инвестиције у пољопривредну производњу у Србији које ће се суфинансирати преко пројекта нашег ресорног министарства и Светске банке за сада је стигло око 1400 пријава. Улагања за која се тражи подршка могу да се крећу у распону од 20 до 50 хиљада евра, а подстицаји покривају 50 одсто оправданих трошкова.

Како би се убрзале европске интеграције Србије у области пољопривреде министар Бранислав Недимовић најављује нови конкурс за доделу новца из ИПАРД предприступних фондова вредан чак 60 милиона евра за подстицаје за инвестиције у физичку имовину газдинства и унапређење конкурентнсти њихове производње.

Влада Србије усвојила је Предлог закона о уређењу тржишта пољопривредних производа чиме ће се омогућити да у случају поремећаја цена одређених производа држава интервенише на тржишту и тако заштити домаће произвођаче. У том контексту највише проблема тренутно имају одгајивачи свиња.

Уз остале теме из области пољопривреде у емисији Вас чека и традиционална народна музика из свих делова Србије.

Уредник и водитељ: Иван Јовановић

 

Радио Београд 1, недеља 8.05

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво