Апел државе да се и млади грађани Србије вакцинишу

Председник Александар Вучић састао се у оквиру званичне посете Чешкој са премијером Андрејом Бабишем. Вучић је претходно посетио  Зелену зграду компаније СЕБРА, где су представљени београдски капитални пројекти.

Епидемијска ситација у земљи све је боља. Све већи број здравствених установа излази из ковид система, а најављено је да ће привремена ковид болница у Арени бити затворена до краја недеље. Епидемиолог Предраг Кон каже да ће се постепено ублажавати и мере јер није реално да се оне  задрже ако ситуација дозвољава да се полако враћамо у нормалан живот. Премијерка Ана Брнабић није задовољна вакцинацијом младих у Србији, и апеловала је на њих да се вакцинишу. Истиче да  уколико до средине јуна не буде 50 одсто вакцинисаних пунолетних грађана, нећемо моћи да се отварамо за нормалан живот. У Србију је данас стигло још 440 хилљада Синофарм вакцина.

Амбасадори земаља чланица Европске уније на састанку у Бриселу донели су одлуку о укидању путних рестрикција за грађане трећих земаља који су добили обе дозе потврдјених вакцинА. Та одлука би до краја недеље требало да буде потврђена на новом савету Уније. Из Брисела, међутим, наводе да су, у случају наглог погоршања у некој од земаља или регија, спремни да опет уведу строге мере.

Пред Специјализованим већима Косова у Хагу почела је четврта статусна конференција у процесу против некадашњег главног команданта О-ВЕ-КА Хашима Тачија и још тројице шефова те паравојске, оптужених за низ ратних злочина на Косову и Метохији. Оптужени не присуствују конференцији у судници, већ је прате путем видео линка, из притворске јединице у Хагу.

Упркос појачаним дипломатским напорима међународне заједнице на окончању сукоба на Блиском истоку, израелске и палестинске снаге не одустају од напада. Цивилима у појасу Газе хитно је потребна хуманитарна помоћ, али је достава угрожена константним гранатирањем. Израел је на добром путу да уништи Хамас, поручио је премијер Нетањаху.

Ватерполисти Радничког у мајсторици полуфинала плеј-офа дочекују Шабац. Победник ће се у финалу састати са Новим Београдом. Пренос је од 20 часаова и 30 минута на Другом програму наше телевизије.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредници вести: Марица Сердар и Владимир Михајловић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво