Збуновник

Данас (Не)једнакост(и)- Јер је 1954 — Врховни суд САД је оспорио пропис из 1896. да образовање треба да буде „одвојено, али једнако“, чиме је формално одбачена расна сегрегација у државном школском систему. 1966 — Основана Математичка гимназија у Београду.

- кад имаш два неједнака, јеси ли ти једнак или неједнак

- друг, ученик, спортиста (спортистиња) - да ли се, због чега и како разликују дечак и девојчица; мама и бака; учитељица и продавачица?- по чему се тата и мама разликују;

- по чему су људи различити? је ли то добро или лоше?-кад си низак јеси ли различит? а, ако си највиша у разреду, је ли то добро или није?

- има и неких другара који имају више килограма од осталих, они су сигурно јако добри другови, а какви су остали према њима...- има деце која се разликују по ходу, говору (тешко говоре) , виду.... да ли неко показује руком на њих?

Шта о томе кажу одрасли... 

Аутори чланови Удружења ЗБУНОВНИК Радио Београда

Фамилиологија Фамилиологија

Autor:
Редакција за децу и младе

Програм за децу и младе Радио Београда 1 постоји пуних шест деценија. Од тренутка када је Радивоје Лола Ђукић добио «партијски» задатак да организује нешто што би деци тих година било забавно и корисно, он је, талентован и мудар, направио дечју групу. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво