Читај ми!

Вакцинисаним грађанима помоћ државе од 3.000 динара

Сви старији од 16 година, који су се вакцинисали или који ће се вакцинисати до краја маја, добиће додатну финансијску помоћ од 3000 динара, најавио је председник Александар Вучић. Он је гостујући на ТВ Пинк објаснио да држава тиме жели да награди све они који показаују одговорност према себи и другима. Председник је рекао да је држава омогућила свима да се вакцинишу и заштите од короне и да ће Влада донети одлуку о томе да сви који нису имунизовани, а заразе се короном, неће моћи да иду на плаћено боловање. Имаћено плаћено лечење, али не и плаћено боловање, потврдио је Вучић.

У Србији је на 220 пунктова могуће вакцинисати се без заказивања као и на основу пријава преко портала Е управе. До сада је дато 3 милиона 620 доза вакцина. Обе дозе примило је милион и 570 хиљада грађана. У Новом Саду од данас се креће са вакцинацијом у тржном центру Променада, а од сутра и у београдском тржном центру Ушће.

У бразилском граду Санданесу 18-годишњи младић упао је у вртић наоружан мачетом и усмртио троје деце млађе од 2 године и двоје запослених. Затим је покушао да изврши самоубиство. У вртићу је у том тренутку било више десетина деце, а запослени су покушали да их сакрију. Мотиви напада још нису познати.

У Госпићу је поново откривен споменик Николи Тесли уништен током рата у Хрватској 1992.године. Монументална бронзана скулптура налази се на новом тргу Николе Тесле. Скулптура је враћена у Госпић после готово 30 година, а нови одливак заменио је стари. Скулптура је сачињена у Ливници академије ликовних уметности у Загребу, а иста скулптура је постављена на америчким Нијагариним водопадима и испред Електротехничког факултета у Београду.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Ненад Селаковић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво