Читај ми!

Израел - живот као пре пандемије 

Са више од 65 одсто Израелаца који су примили бар једну дозу вакцине и чак преко 60 процената популације која је комплетно вакцинисана са две, Израел се враћа у живот пре пандемије. Уз зелени пасош који се добија две недеље након друге дозе вакцине, Израелци могу свуда да се крећу. На лицу места је наш колега Владимир Банић, који нам преноси слику са израелских улица.

Данас је Светски дан бабица, медицинских сестара које помажу женама током трудноће, приликом и после порођаја. У Француској их називају "мудрим женама", а у Енглеској је 1881.године основан Краљевски колеџ за бабице, који је имао за циљ да промовише ово занимање. Прва стручна школа за бабице у Србији основана је 1899.године у Београду. Овај Дан установила је Интернационална конфедерација бабица 1992.године. О значају бабица у здравственом систему и са којим се изазовима срећу током пандемије Ковида 19 говори председница Удружења медицинских сестара, бабица и техничара, Дијана Оташевић.

Град Бор би ускоро могао да добије мобилну и веб апликацију „Мобилити Бор" која помаже у унапређењу саобраћаја. Иницијатор пројекта је удружење Сигурне стазе, а са Игором Велићем, саобраћајним инжењером и иницијатором ове акције, разговарала је Ружица Зоркић-Радичевић.

Стари бувљак у Панчеву једном недељно окупља велики број људи. Избор половне робе је разноврстан, а купци могу пронаћи све што им је потребно за домаћинство и разоноду. Уједно, то је и ризница за колекционаре, инспирација за уметнике и место које чува сећања на прохујале деценије.

Са вама Наташа Ракетић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво