Читај ми!

Сећање на раднике РТС-а убијене у НАТО бомбардовању

У НАТО бомбардовању Радио-телевизије Србије, пре 22 године, убијено је 16 наших колега. То је био први случај да је једна медијска кућа проглашена легитимним војним циљем. Симболично у два сата и шест минута, код споменика "Зашто", одржана је комеморација "Сећање на недужне". Пошту погинулима одали су и пријатељи, колеге, представници владе, града, невладиних организација.

У званичној посети Србији је министар спољних послова Немачке Хајко Мас. "Србија има најтешње економске односе са Немачком и убедљиво највећу тровинску размену, која је расла и у време пандемије корона вируса, указао је председник Србије после разговора са немачким дипломатом. Истакнуто је и да Немачка снажно подржава дијалог Београда и Приштине под окриљем Брисела и да ће Берлин бити поуздан партнер Београду за брже придруживање Европској Унији.

Наставља се вакцинација против вируса корона. Широм земље, без заказивања, може се примити Фајзерова вакцина и Спутњик Ве. Одзив грађана за вакцинацију је добар, али недовољан, каже министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић и додаје да се свакодневно разговара са људима како би се што већи број њих вакцинисао. Епидемиолог Предраг Кон сматра да треба подржати вакцинацију и у тржним центрима и истакао да се екипа Градског завода за јавно здравље уверила да у тржном центру "Ушће" може да се спроводи имунизација.

Обележава се Дан Војске Србије. Председник Александар Вучић истакао је у честитки припадницима министарства одбране и војске, да је српска војска, без обзира на тешке услове и околности, "кроз историју увек била, јесте и биће фактор стабилности, очувања мира и јасно упозорење свима који би се усудили да нападну Србију". Честитку припадницима Војске упутио је и министар одбране Небојша Стефановић. Премијерка Ана Брнабић уручила је одликовања из надлежности председника државе припадницима Министарства одбране и војске.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Реља Трајковић и Ирена Јеловац.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво