Читај ми!

Дан који се не заборавља

Ваздушни напади 19 земаља чланица западне војне алијансе на тадашњу Савезну Републику Југославију. почели су 24. марта 1999. године. За 78 ноћи и дана, на тло наше земље НАТО авиони испалили су око 50.000 различитих пројектила, у операцији коју памтимо као „Милосрдни анђео“. Данас се обележава Дан сећања на страдале у НАТО бомбардовању Савезне Републике Југославије и тим поводом у емисији ћете чути  минијатуру Драмског програма Радио Београда посвећену страдању деце током НАТО бомбардовања.

Драмски програм, већ другу годину заредом, због пандемије, свој дан, 23. март није обележио на уобичајен начин. Иначе, на РБ2 свакодневно емитује репризну и премијерну продукцију у серијама Мала сцена, Паукова мрежа, Радио игра, Драма Другог програма, Звездани часови и Документарно драмски програм. Наша гошћа је Весна Перић, уредница Драмског програма Радио Београда.

Усвојене су измене и допуне Правилника о листи лекова који се прописују и издају на терет обавезног здравственог осигурања и издвојено пет милијарди динара за иновативне лекове намењене оболелим од тешких болести као што су мултипла склероза, карцином плућа и дијабетес. Надлежни очекују да ће од прве недеље априла неке од нових терапија бити доступне пацијентима. О значају лечења најсавременијим медикаментима за наш програм говори Бојан Тркуља из Удружења произвођача иновативних лекова.

Шта психолози кажу о узроцима заблуда? Који су разлози што неки људи не верују у реалну опасност коју доноси пандемија? На чему се базирају уверења да корона вирус не постоји, или да и ако постоји није опасан по живот? Зашто су неки људи убеђени да су мере безбедности репресија а не заштита здравља? То су нека од питања за Татјану Миливојевић, психотерапеута и професорку Више школе социјалног рада.

Са вама је Мирјана Никић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво