Какве поруке Београду доноси Мирослав Лајчак?

У нашу земљу долази изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак. Словачки дипломата тврди да његова мисија нису ултиматуми већ трагање за компромисом. Да ли су се стекли политички услови и има ли Унија кредибилну понуду и ауторитет да испослује одржив споразум две стране, питамо Душана Пророковића из Института за међународну политику и привреду.

Наша земља је међу најуспешнијим у Европи у процесу масовне имунизације становниства. Ипак комплетно је вакцинисано мање од 10 одсто грађана што указује да ћемо још неко време морати да живимо "под маскама". Колико смо далеко од колективног имунитета и смеју ли вакцинисани да се опусте по утврђивању да су развили антитела питамо  консултанта УНИЦЕФ-а за имунизацију Драгослава Поповића.

Вакцинација у ЕУ још увек не иде планираним темпом, док се у појединим земљама, због поновног раста броја заражених и оболелих, наново уводе пооштрене епидемиолошке мере. Проверавамо зашто је Чешка једна од чланица које су одлучиле да се за вакцине обрате Москви, а могуће и Пекингу. 


Уредник Јелена Видић.    

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се