Читај ми!

Дани светосавља и српске културе у дијаспори

Савиндан је, у дијаспори, обележен скромније но претходних година, а у складу с тренутном епидемиолошком ситуацијом. Светосавске академије одржане су, углавном, у виртуелном простору.

На Савиндан, у Северној Македонији је српској заједници стигла дугоочекивана честитка премијера: Српски језик се враћа као изборни предмет у македонске школе после „изгнанства" које траје од 2007.године! Премијер Заев је, такође, најавио изградњу Српског културног центра у Скопљу и Македонског културног центра у Београду. Вест из Северне Македоније коментарише Милош Стојковић из Српског културно-информативног центра СПОНА.

Како је Савиндан обележен међу Србима у Мађарској јавиће Драган Јаковљевић, гл. и одг. уредник Српских недељних новина из Будимпеште. Из Чикага ће се у емисију укључити Александар Жигић, а Наташа Кочиш, из Лондона, из Српског сити клуба, најавити програм традиционалне манифестације „Месец српске културе у Великој Британији" .

Уредница емисије је Гордана Глигорић.

veceras.zajedno@rts.rs

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво