Читај ми!

Стижу нове количине вакцина Фајзер-Бионтек и Спутњик В

Епидемијска ситуација у Србији је нешто боља, али, наглашавају лекари, нема опуштања. У Србију данас стижу нове количине Фајзер-Бионтек, а сутра и Спутњик ВЕ вакцине. Од ове недеље вакцинација се организује на 300 пунктова у готово свим градовима. Председник Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић председаваће сутра седници државног врха и Оперативног тима за вакцинацију. До сада је вакцину примило више од 22 хиљаде грађана. Број оних који су се пријавили за вакцинацију преко е-портала је 280 хиљада, а пријављивање је могуће и телефоном на број - 0800 222 334. У београдским општинама од данас раде кол- центри који суграђанима старијим од 65 година, помажу око пријаве и превоза до места где се обавља вакцинација.

У основним и средњим школама у Србији почело је друго полугодиште. Ученици прва четири разреда основне школе свакодневно ће ићи у школу, док ће старији основци и средњошколци наставу похађати комбиновано - у школи и на даљину. Тамо где има могућности и интересовања, радиће и дневни боравак, а школска година ће, због пандемије, трајати пет дана дуже. Часови су скраћени на 30 минута. 

Првог дана другог полугодишта, премијерка Ана Брнабић у Колубарском округу на Убу са министром просвете Бранком Ружићем обилази Основну школу "Милан Муњаш". Школа је реконструисана средствима владине Канцеларије за управљање јавним улагањима. Уложено је 354 милиона динара. Комплетно је обновљена спортска сала, изградјено ново крило школе, 6 нових учионица и затворени базен. Школа, која је највећа у Колубарском и Мачванском округу, и једна од најстаријих, датира из 1820. године, тако обновљена данас је дочекала ученике. Школу "Милан Муњаш" похађа 1.270 ученика, у њој је запослено 140 радника, а настава се реализује у матичној школи и у још 12 издвојених одељења која образују децу са сметњама у развоју. Премијерка са председницима општина колубарског окуга разговара о општој ситуацији, најзначајнијим привредним делатностима, пољопривреди и рударству.

Власник познате школе глуме, редитељ Мирослав Алексић биће поподне саслушан пред Вишим јавним тужилаштвом. Он је ухапшен након што га је пет ученица оптужило за силовање и сексуално узнемиравање. Полиција је саопштила да су две жртве у време почињених дела биле малолетне. 

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Тина Амић.

Продуцент Светлана Стевановић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво