Читај ми!

Праћење трошкова и сигурно тржиште - кључ успешне пољопривредне производње

Млади пољопривредници из Војводине ове године поново могу да рачунају на подстицаје из покрајинске касе, а новца ће бити и за друге субвенције. О трошењу војвођанског аграрног буџета, вредног скоро 7 милијарди динара, за “Недељом за село” говори покрајински секретар за пољопривреду Чедомир Божић.

Управа за пољопривредно земљиште објавила  је Упутство о поступању приликом спровођења поступка давања у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини. Тим упутством је дефинисано да рок за одустајање од датих понуда не може бити дужи од 3 дана од отварања ранг листе најповољнијих понуђача.

Зима је идеално време да се размисли о увођењу неке нове, можда профитабилније производње. О томе од чега треба почети и шта све треба урадити како би та произвцодња била успешна разговарали смо са директором Института за економику пољопривреде, доктором економских наука Јонелом Субићем.

Пољопривредници који немају велику производњу и често су под ударом ниских откупних цена, све чешће се организују у задруге. У томе им последњих година помаже и држава. Ипак, за добро функционисање задруга најважније је да они који се удружују имају јасан циљ до кога треба да дођу договором.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

Радио Београд 1, недеља, 8,05

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво