Читај ми!

Повратак на онлајн наставу - муке по деци и родитељима

Успели смо да издржимо три месеца да деца иду у школе, али од сутра се скоро сви враћамо тамо где смо били пролетос. Од нових мера једино су изузети најмлађи ученици - они од првог до четвртог разреда основне - који ће и даље седети у клупама, верујемо на радост и деце и родитеља и учитеља. За остале актере у образовном процесу, не знамо да ли се радују или не, али свима ће бити теже. Да ли су се наставници припремили за онлајн наставу, како да се снађу и ученици и родитлљи, питаћемо професорку из Пете београдске гимназије др Виолету Кецман, иначе и доценткињу на Високој школи за комуникације у Београду. Исто ово питање поставићемо и слушаоцима у редовној рубрици "Питање јутра".

Пооштрене су и мере у вртићима, па ћемо чути прилог о томе како на те промене реагују и деца и васпитачи.

Пре неколико дана, износ донација које су прикупљене за суочавање с последицама епидемије Ковида-19 у Србији, премашио је 20 милиона евра! Тим поводом разговораћемо с Милошем Јанковићем, из фондације Каталист која има базу података о свим донацијама у Србији и региону Западног Балкана.

Најавићемо циклус бесплатних концерата "Музиком кроз музеј" које ће сви моћи да прате бесплатно преко интернета, а у организацији Историјског музеја Србије и удружења "Unica art".

Чућемо и како држава помаже спортским клубовима, али и како ће бити утрошена најављена улагања у Сијаринску бању. Сазнаћемо и како изгледа процес сертификације златарског сира.

Уредник и водитељ: Миша Стојљковић

Будите уз Радио Београд.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво