Читај ми!

Резултати конкурса за оригиналну музику за емисију „Добро јутро децо“

Редакција Образовног програма за децу, младе и породицу Првог програма Радио Београда је 10. октобра 2020. расписала конкурс за ауторску музику поводом 25 година од смрти Радивоја Лоле Ђукића, првог уредника Дечијег програма Радио Београда, чија нам је духовитост у стваралаштву била инспирација.

Тако ћемо у децембру добити потпуно оригиналне емисије серијала „Добро јутро децо".

До 1. новембра 2020. у редакцију Образовног програма за децу, младе и породицу пристизали су радови младих композитора, до 30 година, што је био и услов за учешће на конкурсу, и то је један од начина на који наша редакција подржава младе.

Жири је радио у саставу:

Драгослав Фреди Станисављевић, одговорни музички уредник Музичке продукције Радио Београда, председник жирија,

Александра Урошевић, редитељ емисија „Добро јутро децо",

Александар Петровић, уредник редакције.

После преслушавања радова, 16. новембра 2020., донесена је једногласна одлука да награду од 30.000 динара освоји Мира Милосављевић, студенткиња треће године докторских студија на Факултету музичке уметности у Београду, одсек композиција, што је на нашем програму и објављено 23. новембра, у емисији „Збуновник".

Редакција Образовног програма за децу младе и породицу Радио Београда 1 захваљује свим младим композиторима који су учествовали на конкурсу.

Фамилиологија Фамилиологија

Autor:
Редакција за децу и младе

Програм за децу и младе Радио Београда 1 постоји пуних шест деценија. Од тренутка када је Радивоје Лола Ђукић добио «партијски» задатак да организује нешто што би деци тих година било забавно и корисно, он је, талентован и мудар, направио дечју групу. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво