Читај ми!

Брегзит – преговори и последице

Да ли ће се Брисел и Лондон сагласити око модела Брегзита? Могу ли до скоро блиски савезници постати супарници? Колико пандемија утиче на цео процес?

Преговори Европске уније и Уједињеног краљевства о будућим трговинским односима наставиће се упркос несугласицама. Најављено је да ће преговарач Уније Мишел Барније до среде боравити у Лондону, где ће покушати да увери британске партнере да поштују раније преузете обавезе. Уколико се две стране не усагласе до краја године, када истиче транзициони период, оствариће се предвиђања о Брегзиту без договора. Премијер Борис Џонсон наглашава да неће одступити са својих позиција, али поједини лидери Уније верују да је договор ипак могућ.

О будућности Брегзита, односима Брисела и Лондона и другим питањима у вези са коначним изсласком Уједињеног краљевства из Европске уније за емисију У средишту пажње говори Милан Игрутиновић из Института за европске студије.

Уредник и водитељ: Никола Денчић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво