Виноградари бербу грожђа дочекују са пуним подрумима вина

У Србији је почела берба грожђа које је ове године веома квалитетно, без обзира на велике количине кише. Срећу виноградарима, међутим, квари слаба продаја вина изазвана пандемијом корона вируса. О томе како би држава могла да помогне винарима разговарали смо са Љубинком Оконор из Рајца код Неготина, која нову бербу грожђа дочекује са великим залихама вина.

Због неповољних временских прилика, производња црвене паприке значајно је подбацила, али је цена боља него лане.

У Банату је почела жетва соје, а род је испод очекиваног. У Бачкој се завршава жетва сунцокрета, а почиње берба кукуруза. Стручњаци кажу да приноси неће бити рекордни, како се процењивало.

Кризи у производњи меса, изазваној пандемијом, још се не назире крај, али помоћ државе товљачима јунади требало би да заустави суноврат те производње, кажу у Привредној комори Србије.

У емисији Недељом за село чућете и младу цвећарку Кристину Планинчић из Обреновца . Она се тек однедавно бави узгојем цвећа, али уверена је да тај посао има будућност.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво