Зарада и трошкови производње

Стручњаци кажу да ће се ова производна година памтити по добрим приносима кукуруза и соје. Због недостатка залиха из прошле сезоне кукуруз је током августа поскупео за 17 одсто. Почела је да расте и цена сунцокрета на домаћем тржишту зато што је у региону око Србије подбацио и принос и квалитет рода те уљарице.

Откупљивачи за већину сорти шљиве воћарима плаћају од 18 до 20 динара по килограму. Род старих сорти од којих се производе најквалитетније ракије вреди и два пута више, али тих плодова на тржишту нема довољно зато што засади у којима се производе нису отпорни на вирус шарка.

Наши ратари, воћари и пчелари све су мање задовољни откупним ценама основних пољопривредних производа. Како би опстали на тржишту неки од њих повећавају обим производње, а други се опредељују да направе корак или два ка вишим фазама прераде што им по њиховим речима доноси знатно већу зараду.

Уз остале теме из области пољопривреде у емисији Вас чека и традиционална народна музика из свих делова Србије.

Уредник и водитељ Иван Јовановић.

Радио Београд 1, недеља 8.05

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво