Брнабић: Број хоспитализованих особа заражених корона вирусом опада

Последњих дана у болницама је више отпуштених него примљених пацијената. Лекари кажу да не сме бити опуштања и апелују на поштовање свих мера - дистанца, маске и хигијена. Корона је у овом таласу чешће и са тежом клиничком сликом погађала и децу. 

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да Србија преговара о вакцини са неколико држава и навела да ћемо бити међу првих 20 земаља које ће је добити. Нагласила је да ће вакцина бити у Србији тек када буде потпуно безбедна. Када је реч о школској години, председница Владе је истакла да смо најближи томе да ђаци од првог до петог разреда, а посебно прваци, од првог септембра наставу похађају у школи. Министарство просвете ради на упутству које ће Кризни штаб после сутрашњег састанка, усвојити у уторак.

Одржава се међуародна видео конференција представника међународне заједнице и либанских званичника како би се помогло Либану коме прети хуманитарна катастрофа. У експлозији у Бејруту  настрадало је 158-оро људи, више од 6 хиљада је повређено, а 300 хиљада људи је остало без дома. Отежано је снабдевање храном, недостају лекови, а на улицама су масовне антивладине демонстрације. 

На војном аеродрому "Пуковник-пилот Миленко Павловић" у Батајници, тестиран је противавионски артиљеријско-ракетни систем "Игла", повезан са радаром "Жирафа". Испитивању рада система присуствовао је министар одбране Александар Вулин, који је изјавио да је то велика ствар за нашу војску која се непрекидно модернизује. Истакао је да, захваљујући стручности наших инжењера и конструктора, војска може да прати светске трендове у техници и технологији, што јој омогућава да се опрема и наоружава јефтиније него што би то радила да је на тржишту.

Фудбалери Црвене звезде пут ка Лиги шампиона почињу против екипе Европа са Гибралтара.Ове године је систем такмичења промењен, играће се само једна утакмица, па је жребом одлучено да ће црвено-бели дочекати Европу на стадиону "Рајко Митић". Утакмица првог кола квалификација на програму је 18. или 19. августа.

Уредник емсије Наташа Ракетић.

Уредници вести Реља Трајковић и Марица Сердар.

Продуцент Ђорђе Радосављевић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво