Младе наде Србије

Даровити ученици Математичке гимназије у Београду одавно су нас навикли да сваке године освајају медаље на бројним међународним такмичењима. Тако је било и на 4. Европској олимпијади из физике одржаној од 20. до 26. јула. Освојили су укупно пет медаља - две златне, једну сребрну и две бронзане. Тим поводом у нашем програму говориће један од освајача зланте медаље Добрица Јовановић, као и Марко Опачић из Института за физику који је припремао такмичаре.

У емисији ћемо говорити о још једном успеху младих и талентованих људи из Србије. На такмичењу "Инноватион Призес 2020" из области пољопривредне и прехрамбене индустрије освојили су три награде. Разговараћемо са освајачем прве нагреде Бранимиром Поповом, као и с Невенком Рангелов из покрета "Стартит" који је био суорганизатор такмичења.

Поводом Светског дана борбе против хепатитиса у јутарњем програму угостићемо Ивану Драгојевић из удружења Хронос, а говорићемо и о вакцинама за грип које ће ове јесени за домаће тржиште дистрибуирати Инситуту "Торлак".

У редовној рубрици "Питање јутра" питаћемо слушаоце шта мисле о иницијативи за промену назива улица у Београду и најављеном укидању улица које носе називе топонима из некадашње СФРЈ.

Будите уз Радио Београд 1!

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво