Расте број заражених

До сада је коронавирус у Србији потврђен код 20.109 људи, а од почетка епидемије борбу са ковидом 19 изгубиле су 452 особе. Тестирано је 534.488 људи. И даље расте број заражених, али и оних којима је неопходна хоспитализација због чега се отварају нове ковид болнице. Данас без конференције Кризног штаба.‬

Професорка Виолета Михаиловић Вучинић, директорка Клинике за пулмологију Клиничког центра Србије, каже за РТС да су сви изненађени током епидемије јер респираторним вирусима лето није сезона, већ су то јесен и зима. Виолета Михаиловић Вучинић рекла је, гостујући у Дневнику РТС-а, да ковид-19 сада показује суровије лице него што је то било у марту, априлу и мају.

У свету је забележено више од 14 милиона случајева заразе коронавирусом, а од последица заразе преминуло је готово 600.000 људи. Опоравило се више од 8,4 милиона заражених. Највише заражених и преминулих је у САД, а број заражених у Бразилу премашио је два милиона.

Данас се обележава годишњица масовне отмице и егзекуцијe Срба и Рома у Ораховцу коју су починили припадници тзв. Ослободилачке војске Косова пре 22 године. Током јула 1998. у општини Ораховац живот је изгубило 47 људи, а киднаповано је и одведено у затворе и логоре ОВК-а више од 100 Срба и Рома и то претежно цивила.  

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво