Нове мере за Београд

Кризни штаб је донео нове мере за град Београд. Прва мера је забрана јавног окупљања више од 10 људи и на затвореним и отвореним просторима. Друга - ограничење броја људи у затвореним просторима. Сваки објекат ће морати јасно да истакне колико је људи дозвољено да буде у објекту. На једну особу, четири метра квадрата. Трећа мера је ограничење радног времена објеката затворених простора од 21 час до шест часова ујутру. За отворене просторе и баште остаје од 23 до шест ујутру.

Грађани незадовољни епидемиолошком ситуацијом и радом актуелне власти и синоћ су протестовали у неколико градова Србије. Иако су у Београду протести почели мирно, полиција је реаговала када су је демонстранти гађали димним бомбама, флашама и бакљама. Већина демонстраната разишла се око поноћи, а потом су градске комуналне службе почеле да чисте улице и отклањају разбацане контејнере, поломљене жардињере, каменице. Нападнуте су екипе Радио-телевизије Србије у Новом Саду и Нишу. Протести су одржани и у Крагујевцу, Крушевцу, Смедереву и Јагодини.

Током синоћњег протеста у Београду повређено је 19 полицајаца и 17 демонстраната, изјавила је за РТС докторка Ивана Стефановић из Хитне помоћи. Поводом насилних догађаја у Београду, Више јавно тужилаштво саопштило је да је прекршајно и кривично-правно процеусирано 25 особа. Тужилаштво напомиње да ти подаци ниси коначни и да се ради на идентификацији и других осимњичених за кривична и прекршајна дела.

Уочи наставка дијалога Београда и Приштине, председник Александар Вучић борави у дводневној посети Француској. Данас ће се састати са председником Емануелом Макроном, а главне теме биће Косово и Метохија, евроинтеграције Србије и сарадња са Француском. Вучић ће сутра учествовати на видео-конференцији чији су домаћини Макрон и немачка канцеларка Ангела Меркел.

Ученици који су распоређени у првом уписном кругу, данас и сутра се уписују у први разред средње школе. То могу учинити и електронским путем, преко Портала еУправе. Сви који нису распоређени у првом кругу, попуњавају и предају листу жеља са преосталим слободним местима у средњим школама. У суботу, 11-ог јула биће објављен коначан распоред ученика по школама и образовним профилима, а у понедељак 13-ог јула је упис у другом кругу.

Уредник и водитељ: Слододан Петровић

Уредници вести: Ирена Јеловац и Ненад Селаковић
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво