Вучић: ситуација у Новом Пазару под контролом

У Србији расте број заражених вирусом корона. Ванредна ситуација је проглашена у Новом Пазару, Тутину, Врању и Крагујевцу, а Ужице и Београд су донели посебне мере.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је ситуација у Новом Пазару под контролом и да има довољно медицинске опреме. Болница у том граду је, каже, једна од најопремљенијих у земљи и наглашава да ради свих 10 респиратора, од којих су на три прикључени пацијенти. Он је за Телевизију Пинк рекао да је Министарство здравља морало раније да реагује и да са појавом новозаражених, болницу у Новом Пазару прогласи ковид-болницом.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић оценио је да се прави пик епидемије у Србији и Нишу очекује вероватно за пет до шест дана. Ситуација у Врању је, наводи, неповољна, али је под контролом. Он је за РТС рекао да су предузете све мере како би се ситуација побољшала и навео да се здравствени систем добро организовао. Тиодоровић је апеловао на грађане да се у ковид-амбуланте јаве само уколико осећају симптоме болести.

 

Европска унија отвара границе за грађане Србије. Договорено је укидање рестрикција на путовања за 15 земаља, али примена те препоруке искључиво је у надлежности земаља чланица. Тако за наше држављане и даље важе ограничења за улазак у Немачку, будући да та земља још није донела одлуку да ли ће следити препоруке Европске уније. Аустрија такође неће отворити границе за грађане са Западног Балкана, изузев за своје држављане који долазе из региона.

 

Директор Националне асоцијације туристичких агенција Србије ЈУТА, Александар Сеничић каже да се у току дана очекује конкретно образложење грчких власти у вези са затварањем граничног прелаза Евзони са Северном Македонијом, односно потврда да ће он ипак бити отворен за грађане Србије. Како је рекао, током ноћи су преко тог граничног прелаза пролазили аутобуси и путници који су кренули у Грчку, да би данас после 10 часова тај гранични прелаз био затворен.

 

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредник вести Тина Амић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво