Могућност мира на Корејском полуострву

Могу ли се смањити тензије на Корејском полуострву? Да ли је могуће предвидети потезе Пјонгјанга? Како ће се у предстојећем периоду поставити САД и остали највећи глобални играчи?

На данашњи дан пре 70 година, започео је рат између Северне и Јужне Кореје, један од најразорнијих оружаних сукоба после Другог светског рата. Ратна дејства трајала су три године, уз променљиве успехе обе војске. У борбе су се у једном тренутку укључиле и тада највеће светске силе. Примирје је потписано 1953. године, граница између две Кореје враћена је на 38. паралелу, али су актери и даље у формалном рату. Претходне деценије обележиле су тензије на полуострву, а потези Северне Кореје претили су и глобалном миру.

О томе како се рат одвијао и које су његове последице, актуелним дешавањима на полуострву и односу међународне заједнице према корејском питању, за емисију У средишту пажње говори Борислав Коркоделовић, новинар и публициста.

Уредник и водитељ: Никола Денчић

Насловна страна: демилитаризована зона између две Кореје  

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво