Епидемија корона вируса поново прети, разматрају се превентивне мере

Републичка изборна комисија је до сада прегледала 70,33 одсто бирачких места, што је око 63,8 одсто бирачког тела. Прелиминарни резултати су слични оним које је комисија објавила синоћ и поред СНС-а, који је освојио највећи број гласова, у парламент тренутно улазе још само коалиција СПС-ЈС и СПАС Александра Шапића, као и странке националних мањина. Прелиминарни резултати показују да је СНС освојила 61,5 одсто гласова, СПС-ЈС 10,38 и СПАС Александра Шапића 3,68 одсто гласова.

Председник Александар Вучић састаће се данас у Београду са специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине, Мирославом Лајчаком. Састанак ће бити одржан у Вили Мир у 18 часова.  Главна тема биће питање Косова и Метохије. Лајчак је прошле недлеје боравио у Приштини где се састао са косовским званичницима и том приликом поручио да је Европска унија посвец́ена  што бржем наставку дијалога Приштине и Београда и  жели да се постигне коначни договор. 

Члан Кризног штаба за борбу против вируса корона, епидемиолог Предраг Кон, саопштио је да је ситуација у Београду поново претећа. Навео је да ће ускоро највероватније бити уведене неке мере, попут забране посета болницама и обавезно ношење маски у јавном превозу и затвореном простору. Кон је појаснио да је до погоршања ситуације дошло после 5-ог јуна када су релаксиране мере. Како је навео, бројни асимптоматски случајеви откривени су у студентским домовима, појединим радним колективима и након окупљања на приватним журкама. Упозорио је да, због повратка студената својим кућама у јулу, постоји претња да се вирус прошири по целој Србији

Обележене 22 године од првог масовног кидновања Срба на Косову и МетохјиНа споменик белом Андјелу у Косовском митровици чланови удружења породицакиднапованих и несталиих Срба положили су венац обележавајући двадесет двегодине од отмице 10 рудара површинског копа Белаћевац.Чланови удружења су истакли да и након више од две деценије очекују помаку расветљавању судбине отетих радника, упркос изјавама надлежних наконпожара на локалитету Жиливоде код Обилића 2012. године нема доказа да је тубила масовна гробница у ком су били покопани посмртни остаци несталихрудара са јос 14 других цивила.

Републички хидрометеоролошки завод упозорио је да ће данас и сутра на територији Србије пасти велика количина падавина. Према досадашњим мерењима, највише кише синоћ је пало на подручју Новог Сада, Кикинде, Лознице и Зрењанина. Током ноћи Тамиш је почео да опада, па је смањена и опасност од пробијања насипа - у водомерној станици код села Јаша Томић измерен је водостај 740 центиметара. Опасност од изливања прети Колубари, Јадру и Западној Морави.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Марица Сердар.

Продуцент Срђан Манојловић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво