Брнабић: Тачи треба да се пробуди и схвати реалност

Порука из Брисела да нема чланства у ЕУ без постизања споразума са Приштином није нова, каже председница Владе Србије Ана Брнабић. Како је истакла, ипак је још рано за дебату какав ће тај споразум бити. Премијерка је, после састанка са Семом Фабрицијем, рекла да се нада да ће Приштина повући све одлуке које значе одсуство економске сарадње, док је шеф Делегације ЕУ у Србији навео да је Брисел у потпуности посвећен томе да дође до свеобухватне нормализације односа Београда и Приштине.

Коментаришући изјаву Хашима Тачија да је оптимиста "да ће се Прешево, Медвеђа и Бујановац припојити Косову, без задирања у територију, јер је то историјско право," Брнабићева је рекла да Тачи треба да се пробуди и да схвати шта је реалност.

"Свих година од кад сам у влади, заиста не разумем одакле њему претензије према Прешеву, Бујановцу и Медвеђи, не знам одакле му то. Можда има претензије и према Будимпешти, према Бриселу, можда мисли да је и то историјско наслеђе," рекла је Брнабићева. Приметила је и да су Албанци почели да својатају верске, кутлурне, историјске споменике.

Након више од два месеца, јутрос је обновљен авио саобраћај на релацији Београд - Бањалука. Био је обустављен због епидемије корона вируса, а јутрос је на бањалучки аеродром слетео први авион Ер Србије. Линија Београд-Бањалука за сада ће се обављати два пута седмично

Грчка планира да 15-ог јуна отвори границе за држављане 15 земаља, међу којима се налази и Србија, а тог дана би требало да буде успостављен и редован авио саобраћај између две земље, изјавио је грчки амбасадор у Београду Јоргос Дијакофотакис у разговору са министром спољних послова Ивицом Дачићем.

Протести у Америци због убиства Афроамериканца Џорџа Флојда ушли су у једанаести дан. У многим градовима на снази је и даље полицијски час. На Флојдовој комеморацији у Минеаполису градоначелник је клекнуо и заплакао поред ковчега, а људи долазе да одају почаст.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ирена Јеловац

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво