Забрана кретања од четвртка до суботе

Влада Србије усвојила је измене одлука у вези са мерама заштите становништва од заразне болести КОВИД-19 током првомајских празника. Забрана кретања почиње данас, у 18 часова и трајаће до суботе, 2. маја до 5 часова ујутру. Грађани старији од 65 година моћи ће у петак да изађу у шетњу два пута у трајању од по сат времена, највише шест стотина метара од места становања. У суботу и недељу забрана кретања почиње у 18 часова и траје до 5 часова ујутру наредног дана. Тада најстарији суграђани могу изаћи у шетњу једном под истим правилима, у периоду забране кретања од 18 часова до 5 часова ујутру. Важно је нагласити да је током викенда, у циљу смањивања социјалних контаката на минимум, и даље на снази забрана окупљања више од двоје људи на отвореном простору и ова мера ће бити строго контролисана од стране надлежних органа, наведено је у саопштењу Владе.

Председник Александар Вучић поново је указао да не сме да се помисли да смо завршили са корона вирусом, већ да и даље сви морају да буду одговорни и дисциплиновани. Председник је рекао да се ситуација у Нишу смирила, али да постоји проблем са растом броја заражених у Београду.

"Гледаћемо да што пре укинемо ванредно стање и забране кретања, али и када то укинемо, када будемо нормално живели, то ће бити нормално под знацима навода. Мораћемо увек да водимо рачуна", рекао је Вучић.

Норвешка и Европска унија донирале су Србији медициснку опрему неопходну за борбу против КОВИДА-19. Приликом примопредаје у Крњешевцима, председник Александар Вучић је рекао да ће помоћ знатно ојачати капацитете здравственог система Србије, не само у Београду, већ и у другим деловима земље. Амбасадор Норвешке Јерн Еугене Јелстад је изјавио да је опрема набављена још пре пар недеља, али је било потребно неко време да буде допремељена у Србију.

Око 30 одсто родитеља деце која су уписана у београдске вртиће изјаснило се да им је вртић неопходан од 11. маја. Родитељима ће, појашањавају у градском секретаријату, бити потребна потврда послодавца да су неопходни на својим радним местима, а вртићи ће поштовати мере које је објавио Градски завод за јавно здравље.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ирена Јеловац

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво