Новости дана

Премијерка Ана Брнабић наставила је посету Кини у граду Хангџоу, једном од пилот градова за развој 5Г мреже. Премијерка је, у пратњи министара који са њом бораве у Кини, посетила музеј Алибаба група где је дочекао први човек компаније Алибаба Џанг Јонг. Брнабић је обишла и компанију Хиквисион и хај тек парк "Дреам тоwн". Премијерка је из Шангаја у Хангџоу, стигла брзим возом, који је удаљеност од готово 200 километара прешао за само 45 минута.

Председник Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Словеније Изтока Јарца и захвалио му на доприносу развоју односа двеју земаља.Опредељење Србије је очување мира и стабилности у региону, истакао је Вучић. Захвалио је на подршци Словеније евроинтеграцијама Србије и изразио наду да ће амбасадор Јарц исказати ту подршку и на дужности сталног представника своје земље у Европској унији. Јарц је нагласио да је одржавање заједничких седница влада знатно утицало на боље разумевање и већу сарадњу двеју земаља.

Русија ће Србији испоручити ракетни систем Панцир-С наредних неколико месеци, у складу са потписаним уговором, изјавио је директор руске агенције за увоз и извоз одбрамбених производа Росо-борон-експорт Александар Михејев. "Ракетни системи се састављају, а српски специјалци су на обуци. Све се одвија по плану и неће бити одлагања", рекао је Михејев агенцији Тасс.

На деоници пруге Прокупље - Куршумлија, код села Бресничића, која је јуче током пожара оштећена у дужини од преко шесто метара, почела је замена 120 дрвених прагова који су изгорели делимично или потпуно. Железнички саобраћај и даље је у прекиду, а његово поновно успостављање у Железницама Србије очекују за дан- два. Осим пруге, у јучерашњем пожару горело је још око десетак хектара пољопривредног земљишта, ниског растиња, трња и корова.

Фудбалери Црвене звезде дочекују вицешампиона Европе Тотенхем у мечу 4. Кола Б групе Лиге шампиона. Енглези су у Лондону савладали црвено- беле са 5:0. Вечерашњу утакмицу са стадиона "Рајко Митић" преносимо од 21 час на Првом програму.

Уредници емисије Наташа Ракетић и Мирослав Војводић.

Продуцент Светлана Стевановић.

Уредник вести Ирена Јеловац.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво