Моја књига

Невена Милић, новинар и уредник, говори о томе зашто воли дело ''Љубав, медицина и чуда'' Бернија Зигела. Амерички хирург, педијатар и онколог Берни Зигел из Њу Хејвена, професор на Јејлском универзитету, написао је занимљиву књигу, која је истовемено научна и философска, психолошка и психотерапеутска. Књига у себи сажима ауторово вишегодишње бављење медицином и увиде стечене проучавањем дубинске аналитичке психологије Карла Густава Јунга, као и религијске и езотеријске литературе азијских религија и хришћанства.

Берни Зигел  је годинама радио са тешким болесницима, махом онима оболелим од рака, при чему их је подстицао на разне облике стваралачког изражавања. Користећи снове болесника и њихове цртеже, служећи се индивидуалном и групном психотерапијом, Берни Зигел је постигао изванредне успехе у лечењу, често и излечење тешких облика рака код пацијената различитог узраста. Књига ''Љубав, медицина и чуда'' говори о љубави, вери и нади као битним елементима човековог живота, елементима који су од пресудног значаја и у процесу оздрављења. Наша саговорница прича о томе када и како је открила ово дело, шта јој оно значи и колико често му се враћа.

Невена Милић је завршила студије књижевности на Филолошком факултету у Београду. Више од двадесет година запослена је у Радио-телевизији Србије. Водила је емисије: „Беолетра", „Читач",  „Сцена", „Тајм аут", и „Култивисање". Аутор је серије емисија о културно-историјским споменицима на Косову и Метохији, „Фантастичне земље", „Наносвета за почетнике"... Једно време радила је у Школској редакцији РТС-а и за РТС дигитал, а данас је уредник у Образовно-научном програму РТС-а.

Аутор и водитељ емисије: Војислав Карановић
 

Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво