Двадесет осми август

Двадесет осмог августа 1986, Тина Тарнер је добила своју звезду на холивудском Булевару славних. Славна певачица је рођена у америчкој савезној држави Тенеси 26. новембра 1939. Право име јој је Ана Меј Булок. Најмлађа је ћерка Флојда Ричарда Булока и Зелме Булок (девојачко презиме Кири). Музичку каријеру започиње са деветнаест година, а четири године касније се удала за Ајка Тарнера те постаје позната као Тина Тарнер. Брак је бурно развргнут после шеснаест година.

Њена слава почиње да расте од почетка шездесетих година двадесетог века, а већ од средине шездесетих стиче широку популарност. Након развода, од друге половине седамдесетих, бива још славнија као соло певачица. Осим као певачица, Тина Тарнер се истакла и као глумица. Њена можда и најважнија улога је она из филма „Побеснели Макс 3" Џорџа Милера из 1985. године. Незабораван је начин на који је одиграла гламурозну Амазонку.

Након што је обележила педесет година каријере, Тина Тарнер се тријумфално пензионисала 2009. окончавши једну од најуспешнијих музичких турнеја у историји популарне музике. Пошто је продала више од стотину милиона носача звука, Тина Тарнер је свакако једна од најуспешнијих музичарки свих времена.

Године 1988. продала је стотину осамдесет хиљада улазница за концерт, што је у то време био највећи број проданих улазница за било који концерт соло извођача. Освојила је дванаест Греми награда. Консензусом је препозната и као „краљица рокенрола" и једна од набољих певачица свих времена.