Читај ми!

Italija pobedila na Pesmi Evrovizije, predstavnice Srbije na 15. mestu

Predstavnici Italije, rok grupa "Maneskin", trijumfovali su u napetoj završnici 65. „Pesme Evrovizije“. Drugoplasirana je francuska pevačica Barbara Pravi, treće mesto osvojio je predstavnik Švajcarske. Za trofej se borilo 39 zemalja, a predstavnice Srbije grupa "Hurricane" zauzele su 15. mesto.

Италија победила на Песми Евровизије, представнице Србије на 15. месту Италија победила на Песми Евровизије, представнице Србије на 15. месту

Iz oba polufinala plasiralo se po deset predstavnika, a takmičari iz zemlje domaćina Holandije i „Velike petorke" - Velike Britanije, Italije, Nemačke, Francuske i Španije - prema pravilima direktno idu u finale.  

Nastup grupe "Hurricane" u drugom polufinalu na Jutjubu zabeležio je više od pet i po miliona pregleda za manje od dva dana.

Iz Srbije nije moglo da se glasa za naše predstavnice, ali je to moglo da se učiniti iz inostranstva, iz 38 zemalja koje su takođe bile deo ovogodišnjeg takmičenja.

Finalisti „Evrosonga“ nastupali su prema sledećem redosledu:

1. Kipar
2. Albanija
3. Izrael
4. Belgija
5. Rusija
6. Malta
7. Portugalija
8. Srbija
9. Velika Britanija
10. Grčka
11. Švajcarska
12. Island
13. Španija
14. Moldavija
15. Nemačka
16. Finska
17. Bugarska
18. Litvanija
19. Ukrajina
20. Francuska
21. Azerbejdžan
22. Norveška
23. Holandija
24. Italija
25. Švedska
26. San Marino

Prenos velikog finala „Pesme Evrovizije“ počeo je u 21 čas, a mogao je da se prati na televizijskim kanalima RTS 1 i RTS Svet, Prvom programu Radio Beograda, kao i putem multimedijalne platforme RTS Planeta.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара