Читај ми!

Dobrosusedska saradnja u pripremama za „Pesmu Evrovizije“

Usled pandemije, pripreme za predstojeću „Pesmu Evrovizije“ drugačije su u odnosu na prethodne godine. Između ostalog, delegacije zemalja učesnica moraju da snime rezervni video nastupa svojih predstavnika koji bi, u slučaju nemogućnosti prisustvovanja takmičenju, bio emitovan tokom prenosa. Tim povodom, RTS je ugostio delegaciju Severne Makedonije.

Dugogodišnje evrovizijsko iskustvo, kapital organizatora takmičenja 2008. godine, studijski kapaciteti i visoki produkcioni standardi u rangu Evropske-radiodifuzne unije, sve to je Radio-televiziju Srbije preporučilo da pomogne i komšijama.

Zato su predstavnici Severne Makedonije za ovogodišnju „Evropviziju“ svoj rezervni nastup snimali u studiju RTS-a u Košutnjaku. Saradnja evrovizijskih delegacija dve zemlje, koja traje godinama, sada je proširena i na produkcijske timove. 

„Ja se u ovoj prilici zahvaljujem rukovodstvu RTS-a na ustupljenom prostoru, na ovoj divnoj sceni. Onda moram da se zahvalim svoj ekipi RTS-a koja radi na ovom projektu, izvanredni su ljudi. Fantastični su uslovi za rad ovde u vašem studiju. Sve što nas je dočekalo ovde je stvarno spremno“, naglašava Meri Popova, šef Evrovizijske delegacije Severne Makedonije.

„Prekrasno, mnogo mi je milo što sam ovde. Ogromna blagodarnost na RTS. Prekrasan studio, ne smem da vam davam detalji taka da...počekuvanje“, dodaje Vasil Garvanlijev koji će predstavljati Severnu Makedoniju u Roterdamu.

Stroga pravila „Pesme Evrovizije“ zabranjuju otkrivanje detalja nastupa, pa ćemo morati da sačekamo takmičenje. Dva i po meseca ćemo čekati i da vidimo nastup naših predstavnica - sa pesmom "Loco Loco"

„Ovih dana smo baš vredne, moram da nas pohvalim i pre svega smo zahvalne što smo dobile priliku da se i ove godine pokažemo Evropi i što nam je RTS dodelio tu čast i privilegiju, da budemo predstavnice naše zemlje. Mi smo predstavnice Srbije i ove godine i nadamo se tom putu napokon u Roterdam. Probe nam traju čitav dan što je dobro jer stvarno želimo da svaka sitnica na ovom nastupu bude perfektna, kako pevanje tako i koreografija, izgled, kostimi, sve je skoro pa gotovo“, kažu članice grupe "Hurricane".

Rezervni snimci nastupa biće emitovani u slučaju da delegacije zemalja učesnica ne mogu da priststvuju takmičenju. Pesma Evrovizije zakazana je za 18. 20. i 22. maj. Srbiju će grupa "Hurricane" predstaviti druge polufinalne večeri.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво