Čitaj mi!

„Paklena komedija – ispovest serijskog ubice“ predstava Džona Malkoviča na Feliks Romulijani

Na kasnoantičkom lokalitetu Feliks Romulijana 8. avgusta gostuje čuveni holivudski glumac Džon Malkovič sa multimedijalnom predstavom „Paklena komedija – ispovest serijskog ubice“ u kojoj nastupa u pratnji Orkestra Bečke akademije i Vroclavskog baroknog orkestra.

Paklena komedija – ispovest serijskog ubice govori o Džeku Untervegeru, austrijskom piscu i serijskom ubici, poznatom kao ubica iz bečkih šuma, koji je 1976. osuđen na zatvorsku kaznu za ubistvo osamnaestogodišnje Margret Šafer, a potom u zatvoru otkrio dar za pisanje i autobiografskim romanom Čistilište ili izlet u zatvor – Izvještaj krivca doživeo slavu.

Ovu multimedijalnu predstavu i svojevrsni performans Džona Malkoviča organizuju Grad Zaječar sa ustanovom Narodno pozorište Timočke Krajine, Centarom za kulturu „Zoran Radmilović“, Narodnim muzejom Zaječar i „Art link“ festivalom iz Beograda.

„Nije bilo lako organizovati i ispoštovati sve produkcijske zahteve koji se traže. Rajder lista je obimna, što je i očekivano. Međutim, uz pomoć velikog tima, Grada Zaječara, Narodnog muzeja, pozorišta i drugih, nadamo se da ćemo uspešno odgovoriti i biti dobri domaćini“, navodi Vladimir Đuričić, direktor Pozorišta „Zoran Radmilović“, gostujući u Kulturnom dnevniku.