Čitaj mi!

Festival "Knjiga na Trgu" za vikend na Trgu republike

Sajam pisane reči pod nazivom "Knjiga na Trgu" biće održan 24. i 25. oktobra, na Trgu Republike u Beogradu, kao još jedna zamena za Beogradski sajam knjiga, saopštili su organizatori smotre, Udruženje profesionalnih izdavača Srbije.

Budući da ove godine zbog zdravstvene bezbednosti nije bilo moguće organizovati Međunarodni beogradski sajam knjiga, izdavači okupljeni u Udruženje profesionalnih izdavača Srbije (UPIS) odlučili su da izađu u susretu svojim čitaocima i prirede dvodnevni festival knjige na otvorenom, u subotu i nedelju.

Manifestacija "Knjiga na Trgu" nastala je iz potrebe profesionalnih izdavača da očuvaju neposredni kontakt sa čitaocima, a namenjena je izlaganju nove i prethodne produkcije određenog broja vrhunskih izdavača koji nemaju svoje knjižare.

Biće izložena nova izdanja kao i ona do kojih je u knjižarama teško ili nemoguće doći, što čini ekskluzivnost ovog poduhvata.

Za festival knjige na Trgu prijavljeno je 25 izdavača koji će izlagati na prostoru od skoro 300 kvadratnih metara.

Posetioci će na sajmu moći da uz specijalne popuste od 30 do 70 odsto kupe nove naslove pisaca srpske i svetske književnosti.

Obezbeđeni su najpovoljniji bezbedni uslovi za kontakt i boravak izlagača i posetilaca, u skladu sa epidemiološkim merama.

Programi koji okupljaju veći broj ljudi na jednom mestu i u dužem intervalu iz tog razloga neće biti organizovani, ali organizatori kažu da će se zadržati festivalska atmosfera, uprkos svemu.

Kako se navodi u saopštenju, Udruženje profesionalnih izdavača Srbije učiniće ovu manifestaciju vidljivom i uspešnom u komunikaciji sa javnošću nizom akcija i nakon vikenda na Trgu republike.

Radno vreme festivala "Knjiga na Trgu" je od 10 do 22 časa oba dana.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">