Film „Krajputaš u Jasenovu“ najbolji digitalni sadržaj na Vremenskoj liniji kulture Srbije

Zahvaljujući pozivu za slanje digitalnih sadržaja za Vremensku liniju kulture Srbije i Srba van matice, koji je javnosti uputio Zavod za proučavanje kulturnog razvitka, pristiglo je više od stotinu predloga različitih tekstova, slika, filmova, virtuelnih izložbi i drugih digitalnih sadržaja.

Na poziv su se odazvale brojne institucije i organizacije u oblasti kulture i turizma, ali i pojedinci koji su svojom kreativnošću želeli da obogate Vremensku liniju kulture.

Deo pristiglih radova i predloga je već javno objavljen na sajtu Vremenske linije i lako je dostupan uz korišćenje taga „ostani kod kuće", dok će ostatak materijala, takođe, uskoro naći svoje mesto na sajtu.

U konkurenciji raznovrsnih predloga, stručna komisija Zavoda odlučila je da nagradu za najbolji digitalni sadržaj dodeli filmu „Krajputaš u Jasenovu" („Pop Ristov spomen u Jasenovu") koji je delo Miomira Filipovića.

U saopštenju se ističe da je ovo ostvarenje dobilo nagradu pre svega zbog snažne poruke o čuvanju i brizi za kulturno nasleđe Srbije. Navodi se i da je svojim nesebičnim i nesvakidašnjim zalaganjem, autor u pomenutom filmu na jedinstven način pokazao primer ličnog zalaganja za negovanje kulture sećanja i vrednosti koje iz nje proističu.

Filipović je naveo da je filmom želeo da inspiriše i motiviše druge ljude da učine slične korake od značaja za kulturu i ugled naše zemlje. Nagrađeni film možete pogledati na linku.

broj komentara 0 pošalji komentar