Најбоља заштита је уздржaвање од секса, али у случају нужде обавезно ставите маску

Особе које имају сексуалне односе са партнерима са којима не живе, требало би да носе маску за лице и избегавају љубљење како би се спречило преношење коронавируса, упозоравају лекари.

Избегавање контаката лицем у лице током сексуалних односа, прање руку пре и после односа и односи само са једним партнером могу такође умањити ризик од ширења ковида 19, наводе надлежни из добротворне огранизације „Теренс Хигинс“.

Ова добротворна организација која брине о сексуалном здрављу популације наглашава да је истраживање показало како се скоро 84 одсто људи током периода карантина уздржавало од сексуалних односа са партнерима са којима не живе, али да је „нереално очекивати од људи да избегавају секс у недоглед“.

Доктор Мајкл Брејди, вођа медицинског тима ове добротворне организације каже да је секс веома важан део живота.

„Зато, пошто се пандемија наставља, сви би требало да пронађемо начина како да уравнотежимо своју потребу за сексом и присношћу са ризиком од ширења коронавируса. Јасно је да је апстиненција најбољи начин заштите, али верујемо да ћемо овим саветима помоћи људима да боље управљају ризицима, а истовремено и да уживају у сексу“, нада се др Брејди.

Још није доказано да се коронавирус преноси сексуалним путем, али се зна да се преноси љубљењем и директним дисањем у некога. 

Међутим, и поред тога, стручњаци предлажу обавезно коришћење кондома и проверу стања здравља пре поновних односа.

Наравно, никако не треба имати односе уколико један од партнера има симптоме болести.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво