Секс под маскама је најсигурнији

Министарство здравља у Њујорку навело је да се коронавирус не може лако проширити путем секуалног односа. Такође су подстакли људе да буду креативнији када је у питању сигуран секс.

У свету су још увек присутне мере опреза због пандемије коронавируса, апелује се на становништво да остану код куће и смање контакт са другима. По најновијим истраживањима, контакт међу људима је интензивиран због честе потребе за сексом.

Пренос коронавируса током секса није довољно истражен. Научници су пронашли коронавирус у измету и мушком семену, и после опоравка појединих мушкараца од прележане болести, наводи Си-Ен - Ен.

Све ово упућује на могућност преношења вируса путем сексуалног контакта.
Идеја да секс може да буде „опасан", могла би да има психолошке ефекте у време када су људи превише осетљиви, наводи се у студији.

Пошто се коронавирус може ширити дисањем, Министарство здравља сугерише да би људи требало да носе маске током сексуалног односа.

"Будите креативни када је реч о положајима и физичким баријерама, а људи могу и мастурбирати заједно на препорученој дистанци", сугестија је научника.

 

 

 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 10. јун 2020, 15:45) - anonymous [нерегистровани]

Sveti Jovan Zlatousti

Znate onaj vic kako je Sveti Jovan dobio nadimak "Zlatousti"?
Da parafraziramo Svetog Jovana, bojim se da sve to tako kako je "preporuceno" nece moci.