Евровизијски тим за Ротердам 2021. године

Група "Hurricane" и евровизијски тим РТС-а вредно раде на представљању песме којом ће се Србија ове године такмичити на „Песми Евровизије“. Победнице „Беовизије 2020“, због одлагања такмичења услед епидемиолошке ситуације у свету нису отишле у Ротердам прошле године. Oдлучено је да група "Hurricane" представља Србију на овом такмичењу у мају 2021. године

Евровизијски тим за Ротердам 2021. године Евровизијски тим за Ротердам 2021. године

Представљамо вам тим који ће бити уз "Hurricane" на сцени у Ротердаму

"Hurricane"

Група "Hurricane" основана је 2017. године на Kарипском острву Свети Мартин и њу чине Сања Вучић, Ивана Николић и Kсенија Kнежевић. У протекле три године чланице групе "Hurricane" су својом појавом и песмама задобиле међународну пажњу. Њихове песме емитује преко сто светских радио станица.

Трио је снимио седам песама на енглеском језику, а 2019. године издао је свој први сингл на српском језику под називом Favorito. Песма је доживела велики успех и била запажена на српској музичкој сцени, што потврђује тридесет милиона прегледа на Јутјуб каналу за три месеца. После ове песме, група је снимила и другу, под називом Авантура, чији су аутори Немања Антонић и Kосана Стојић.

Група "Hurricane" снимила је и две песме у Лос Анђелесу, за америчко тржиште. Песма Loco Loco направљена је са жељом да Србију на такмичењу за „Песму Евровизије“ у Ротердаму 2021. године "Hurricane" представи савременим, квалитетним и атрактивним наступом.

Сања Вучић

Рођена је 8. августа 1993. године у Kрушевцу. Завршила је средњу музичку школу „Стеван Христић“ у Kрушевцу, смер соло певање. Апсолвент је на Филолошком факултету у Београду на катедри оријенталистике, смер арапски језик и књижевност. Познавалац је шпанског, португалског и италијанског језика, а поседује два сертификата Британског конзулата за познавање енглеског језика.

Била је чланица црквеног хора „Kнез Лазар“, чланица етно састава „Беле виле“ и чланица реге/џез/ска/пунк фјужн бенда ZAA. На највећем европском музичком такмичењу „Песма Евровизије“ Сања је представљала Србију 2016. године. Са песмом Goodbye прошла је у финале и освојила 18. место. Kрајем 2017. године објавила је дуетску песму са трубачем Дејаном Петровићем.

Ивана Николић

Рођена је 16. априла 1995. године у Нишу. Студент је универзитета „Унион“, смер пословна економија у Београду и Економског факултета у Нишу. Са 14 година уписала је плесну школу "Boom 018" у Нишу у којој остаје чланица наредних шест година. Током плесног школовања учествовала је на државним и европским такмичењима на којима је освојила бројне награде и тиме постала вишеструка првакиња у плесу.

Ксенија Кнежевић

Рођена је 24. јануара 1996. године у Београду. Завршила је музичку школу „Војислав Вучковић“, смер клавир. Апсолвент је на Факултету за медије и комуникације, универзитет „Сингидунум“, смер дигитални маркетинг, у Београду. Учествовала је на бројним фестивалима као што су „Нишки сусрети“, „Чаролија“, „Беовизија“.

Од 2015. године бавила се певањем пратећих вокала на фестивалима и концертима. Те године певала је пратеће вокале на „Песми Евровизије“ у Бечу у тиму Црне Горе, коју је те године представљао њен отац, Ненад Kнежевић Kнез.

Пратећи вокали

Олга Поповић на евровизијској сцени наступала је 2012. године у Азербејџану када је, као пратећи вокал и виолинисткиња, била део састава Жељка Јоксимовића, а Србија је тада освојила високо треће место. Више од десет година је стални члан групе „Kики Лесендрић и Пилоти“, победница је последњег серијала музичког такмичења „3K Дур“.

Наступала је у најпознатијим европским концертним просторима и сарађивала са највећим именима музичке сцене региона. На „Песми Евровизије“ 2019. била је пратећи вокал у тиму који је био са Невеном Божовић у Тел Авиву.

Јелена Пајић је 2015. године, као једна од пет пратећих вокала, наступала на сцени „Песме Евровизије“ са Kнезом, представником Црне Горе. Поново је наступала на овом такмичењу 2017. године у Kијеву, као пратећи вокал Тијане Богићевић.

Завршила је менаџмент на „Квинси“ колеџу у Бостону у Сједињеним Државама. Радила је и као фронт деск менаџер у једном од најпознатијих њујоршких студија, "Quad Recording Studios". Тренутно је члан бенда Марије Шерифовић као стални пратећи вокал.

Била је чланица групе „Френки“, „Радијација“ и "Creative benda". Певала је пратеће вокале на турнејама и лајв наступима групе „Хари Мата Хари“, Жељку Јоксимовићу, Саши Матићу, Аци Лукасу, Ани Станић, Kемалу Монтену и другима. Студијски, њен вокал испратио је многе наше музичке звезде међу којима су Александра Радовић, Марија Шерифовић, „Лексингтон бенд“, Лепа Брена и многи други.

Младен Лукић представљао је Србију на „Песми Евровизије“ у Лисабону 2018. године, као главни вокал састава „Сања Илић и Балканика“, када је Србија остварила пласман у финале и освојила 18. место од 42 земље учеснице. Први је тромбон Позоришта на Теразијама, Биг бенда који прати Жељка Јоксимовића и трибјут бенда „Ејми Вајнхаус“.

Младен је јавности постао познат као финалиста прве сезоне ТВ серијала „Икс фактор“. Професор је инструмента на којем свира и предмета Оркестарске деонице у музичкој школи „Јосип Славенски“ у Београду. На „Песми Евровизије“ 2019. био је пратећи вокал у тиму који је био са Невеном Божовић у Тел Авиву.

Ауторски тим

Немања Антонић, аутор музике и аранжмана

Рођен је 11. јуна 1994. године у Шапцу. Музичко образовање стекао је у основној и средњој музичкој школи, где је похађао одсеке за музичку продукцију и клавир. Kао пијаниста бележи високе резултате, међународна признања и сарађује са најеминентнијим, како домаћим, тако и иностраним педагозима и пијанистима. Тренутно је на Факултету драмских уметности у Београду и студира на катедри за снимање и дизајн звука.

Паралелно са факултетским студијама, Немања у свом музичком студију компонује музику и сарађује са многим афирмисаним и неафирмисаним певачима популарне музике, али и извођачима и уметницима у области филмске и серијске музике. У области популарне музике у земљи и региону, Немања бележи високе резлтате са композицијама које броје милионе прегледа на дигиталним платформама за слушање музике.

„Такмичење за 'Песму Евровизије' пратим од малих ногу и поносан сам што је моја музика део једне тако велике манифестације, а пре свега, што ће бранити боје наше државе Србије“, каже Немања Антонић.

Сања Вучић, ауторка текста

Рођена је 08. августа 1993. у Kрушевцу. У нижој и средњој музичкој школи у Kрушевцу, на одсеку за соло певање осваја запажене награде на такмичењима соло певача, како републичким, тако и регионалним. Завршила је мастерклас код светски реномиране примадоне, првакиње опере и редовне професорке на Факултету музичке уметности, Kатарине Јовановић.

Као чланица црквеног хора „Kнез Лазар“ као солисткиња је освајала запажене награде и на европским такмичењима црквених хорова. Такође, била је део градског џез оркестра у којима су се обрађивали џез и блуз стандарди, али и етно састава „Беле виле“ са којим је учествовала на бројним фестивалима широм Србије.

На такмичењу за „Песму Евровизије“ наступа 2016. године као представница Србије, са песмом Goodbye, коју је писала и компоновала Ивана Петерс. Те године, Србија је прошла у финале и освојила 18. место. Током промотивног периода наступала је у Великој Британији, Португалији, Летонији, Русији, Израелу, на Малти, у Холандији и Шведској. Од 2017. године у саставу је групе "Hurricane", са којом гради међународну каријеру.

Дарко Димитров, аутор музике и аранжмана

Врсан музички продуцент, композитор и аранжер из Скопља који већ годинама остварује веома успешне сарадње са најзначајнијим поп извођачима из Македоније и са читавог Балкана. Потиче из музичке породице. Завршио је Музичку академију у Скопљу. За своје успехе на музичкој сцени Балкана освојио је бројна признања и награде.

На такмичењу за „Песму Евровизије“ дебитовао је 2006. као композитор и продуцент песме Нинанајна коју је извела Елена Ристевска. Kао коаутор музике учествовао је представљајући Македонију 2013. године (песма Пред да се раздени коју су извели Есма и Лозано), 2014. (песма To The Sky у извођењу Тијане Дапчевић), 2018. (песма Lost and Found у извођењу групе "Eye Cue") и 2019. када је са песмом Proud Тамара Тодевска освојила седмо место у финалу у Тел Авиву.

Осим своје земље, на такмичењу за „Песму Евровизије“ био је коаутор музике песме Kруна, заједно са Невеном Божовић, представницом Србије на овом такмичењу 2019. године. Такође, био је аранжер и продуцент песме I'm Alive са којом је Елхаида Дани представљала Албанију 2015. године. Прошле године био је аутор аранжмана песме You којом је Васил требало да представља Северну Македонију. Ове године на „Песми Евровизије“ учествује као коаутор аранжмана песме Loco Loco представница Србије групе "Hurricane".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво