Читај ми!

Вучић: „Дара из Јасеновца“ тежак, али веома важан филм за наш народ

Председник Србије Александар Вучић рекао је да му се допао филм „Дара из Јасеновца“ и истакао да је веома важан за наш народ, јер говори о месту највећег страдања нашег народа.

Филм Дара из Јасеновца на Радио-телевизији Србије имао је светску ТВ премијеру. Српски кандидат за Оскара изазвао је бројне полемике у јавности у читавом региону, а филмски критичари су подељени.

„Гледао сам филм, нисам неко ко са уметничке стране може то да посматра, али филм ми се допао, јако је тежак али веома важан за наш народ. Коначно се неко сетио да направи филм о месту највећег страдања нашег народа икада. Не постоји ниједно веће стратиште српског народа од логора Јасеновац“, нагласио је Вучић.

Председник је о говорећи о утисцима о остварењу и дилеми да ли је реч о причи о страдању Срба или пропаганди, истакао да је држава помогла филм и то на његову иницијативу.

„Ако неко треба да одговара због тога, то сам ја, поносан сам на ту чињеницу – што су се после 75 година нека држава, председник и нека влада сетили да би требало да се помогне нешто што ће да говори о нашим жртвама у Другом светском рату и нашем многострадалном народу“, навео је Вучић.

Ако смо направили неку грешку, одговраћемо пред грађанима Србије, немам ту дилему, поручио је председник Србије.

Вучић је додао да је поносан на тај филм да и да не бежи од одговорности, као што је поносан и на Храм Светог Саве, споменик Стефану Немањи, Булевар Јунака са Кошара и на још много других ствари.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво