Читај ми!

Вотсап продужио рок: Ово је неспоразум

„Вотсап“ је продужио рок до којег његових две милијарде корисника, уколико желе да наставе да користе апликацију, морају да прихвате нова правила коришћења, укључујући и то да ће њихове корисничке информације делити са „Фејсбуком“.

Првобитни рок био је 8. фебруар, али корисници сада имају времена до 15. маја. Популарна апликација жестоко је критикована од стране корисника којима је стигло обавештење да ће њихови подаци бити дељени са Фејсбуком, у чијем власништву се налази Вотсап.

Челни људи Вотсапа кажу да је порука лоше схваћена.

Од најаве промена правила, милиони корисника похрлили су да скину и почну да користе конкурентске апликације Сигнал и Телеграм, које су забележиле огроман пораст популарности претходних дана.

Томе је помогао и апел многих познатих личности, попут директора „Тесле“ Илона Маска, људима широм света да престану да користе Вотсап и пређу на Сигнал.

У новом саопштењу, Вотсап је навео да су личне поруке одувек било шифроване и да ће задржати приватност. Такође се наводи да пракса дељења неких корисничких података са Фејсбуком није нова и да неће бити проширена.

„Ажурирање укључује нове могућности које ће људи имати на располагању и пружа додатну транспарентност о томе како прикупљамо податке“, наводи се у саопштењу, преноси Би-Би-Си.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(субота, 16. јан 2021, 15:08) - Александра [нерегистровани]

Телеграм

С обзиром на досадашње вешегодишње искуство, ја свима топло препоручујем Телеграм. Брз, позиви јасни, нема реклама, сам одлучујеш шта хоћеш и шта нећеш да делиш - и то се не мења након сваког ажурирања, мноштво емотикона и налепница за све генерације... По мени најбоља апликација до сада.
Свако добро свима!

(субота, 16. јан 2021, 09:33) - anonymous [нерегистровани]

Odg

Više im ne verujem...cao cao

(субота, 16. јан 2021, 07:59) - Bojan [нерегистровани]

Telegram

Sad je kasno,dok covek ne isproba nesto novo,nezna dali postoji bolje.Telegram ima bolji video kvalitet,vise i bolje funkcine...super stvar.

(субота, 16. јан 2021, 03:08) - anonymous [нерегистровани]

Dzabe

Sto se mene tice vec sam ih izbrisao a veruejm i velika vecina ljudi u svetu :)

(петак, 15. јан 2021, 22:19) - anonymous [нерегистровани]

Odneo vrag salu

Hahahh kako da ne, videli da im ogroman broj korisnika prelazi na Signal pa se uspanicili.